Acoustic Guitar گیتار آکوستیک

زندگی پر از صداست و ما همیشه طالب شنیدن صداهای خوش و حیاتی هستیم و از صداهای نامطبوع و خطرناک گریزانیم. به طور کلی باید گفت که هر چه پیش می رویم، بشر نسبت به حس شنوایی بیشتر توجه پیدا می کند. از ابتدای تاریخ آکوستیک تا به امروز، تنها گیرنده صوتی مفید و جالب توجهی که دائماً به کار رفته عبارت از گوش انسان می باشد. از این رو قسمت عمده موضوع اخذ صوت به مطالعه و بررسی خواص آکوستیکی این عضو انحصار یافته است. صوت شناسی یا آکوستیک موضوع آن بررسی موج های مکانیکی از جمله نوسان ها، صدا، فرا صوت و فروسوت است. کاربردهای آکوستیک در بسیاری از جنبه های زندگی امروزه دیده می شوند و ساده ترین نمونه آن صنایع صوتی و نیز کنترل نویز (مکانیکی) است. واژه آکوستیک برگرفته از ریشه یونانی و به معنای قابل شنیدن است.
گیتار آکوستیک (Acoustic Guitar) گیتاری است که وسیله ای جز بدنه آن صدای سیم ها را تقویت نمی کند، صدای سیم ها تنها در بدنه چوبی توخالی آن تقویت می شود و به گوش می رسد. این نوع از گیتار معمولاً شش سیم فلزی که ضخامت آن ها از زیرترین سیم تا بم ترین سیم به طور معمول بین 13 تا 56 هزارم اینچ می باشد.

شکل ظاهری

بدنه اتصال صفحه چوبی پشتی، صفحه چوبی جلویی، و دو قسمت چوبی انحنادار کناری ساخته می شود، که صفحه بالایی معمولاً دارای سوراخ یا سوراخ های بزرگی است که به واسطه شکل و محل قرار گرفتنشان می توانند ویژگی های آکوستیکی خاصی به ساز بدهند.
جنس این نوع ساز مرغوب از جنس لاله آمریکایی یا چوب افرا است و دسته آن معمولاً دارای 14 فرت تا لبه بدنه و 20 فرت تا کاسه صدا است. امروزه انواع پیکاپ (موسیقی) دار این ساز نیز که عمدتاً با نام گیتار الکترو آکوستیک شناخته می شوند نیز تولید می شوند.
برخی از گیتارهای اکوستیک دوازده سیم دارند که شامل شش سیم دوتایی می باشد که معمولاً برای نواخت ریتم پایه از آن استفاده می شود و به جز برخی از شاخه های موسیقی راک و کانتری از این نوع گیتار استفاده نمی شود. صدای این گیتار بسیار جذاب و زیباست و گویی به روی هزاران سیم زخمه نواخته می شود و طنین دل انگیزی ایجاد می کند.
سیم های این گیتار فلزی است و کاسه صدای آن بزرگ است. به همین دلیل صدای گیتار آکوستیک دارای یک زنگ خاص است و به دلیل همین طنین زنگدار بیشتر در اهنگ های بلوز، کانتری، فولک و راک به کار می رود.
علاوه بر این، دسته گیتار آکوستیک باریک است وسیم ها به یکیدیگر نزدیک ترند؛ لذا تکنیک هایی مثل باره گرفتن روی این ساز راحت تر است و حتی بعضاً تکنیک هایی روی این ساز قابل اجرا است برای مثال بعضی از نوازندگان آکوستیک، از انگشت شست دست چپ خود برای گرفتن سیم های بالاتر استفاده می کنند. البته اجرای صحیح شفاف نت ها با این ساز قدرت بیشتری لازم دارد. چرا که سیم های این ساز فلزی هستند و حتی در سازهای با اکشن پایین، نسبتاً به نیروی بیشتری برای نواخت نت یا بند کردن (Bending تکنیکی است که در پی آن نوازنده به جای عوض کردن یک یا نیم فرت سیم را در پهنای دسته گیتار می کشد) احتیاج دارند.

 

گردآورنده: د.مقدس زادگان
منابع:
وب سایت رسمی دانشنامه آزاد ویکی پدیا
وب سایت رسمی دانشنامه آزاد ویکی پدیا
وب سایت رسمی انجمن فیزیکدانان جوان ایران

 

©کپی برداری از این مطالب و قرار دادن آن در وب سایت­ ها و وبلاگ ­ها به صورت مقاله یا هر فرمت دیگر  با ذکر منبع و نام گیتاران بلامانع است.